Norfors og de frivillige organisationer

Norfors og de frivillige organisationer

PRESSEMEDDELELSE

Norfors og de frivillige organisationer Røde Kors, Kirkens Korshær og Folkekirkens Nødhjælp har indgået samarbejde om direkte genbrug til gavn for miljøet.


Fredag den 11. december kunne bestyrelsesformand for Norfors, borgmester Morten Slotved og de frivillige organisationer Røde Kors, Kirkens Korshær og Folkekirkens Nødhjælp underskrive samarbejdsaftale om direkte genbrug af effekter, som Norfors modtager på nogle af genbrugspladserne i Norfors opland

Aftalen indebærer, at Norfors stiller opsamlingsenheder og personale til rådighed på genbrugspladserne. De frivillige organisationer forpligter sig til at afhente de genbrugelige effekter med en vis hyppighed. Effekterne videresælges i organisationernes butikker. De tre frivillige organisationer ser store muligheder i aftalen, da brugbare effekter nu ad endnu flere kanaler kan finde vej til deres butikker og videre til glade kunder - og i sidste ende bidrage til at støtte organisationernes godtgørende formål. ”Vi har været meget tilfredse med forløbet, der har ført frem til den endelige samarbejdsaftale”, udtaler Chef for genbrug Dorthe Egede Hansen, Kirkens Korshær på vegne af de frivillige organisationer. Norfors glæder sig ligeledes over aftalen. ”Det er en god aftale, der sikrer, at brugerne af vores genbrugspladser i endnu højere grad kan bidrage til den cirkulære økonomi”, udtaler Norfors bestyrelsesformand borgmester Morten Slotved.

Aftalen træder gradvist i kraft fra 4. januar 2021 for brugerne af Genbrugsplads Vandtårnsvej, Kokkedal og Genbrugsplads Containerhaven, Nærum. Genbrugsplads Blokken, Birkerød forventes at tilbyde samme mulighed senere i 2021. Der arbejdes fortsat på løsninger for Norfors øvrige genbrugspladser.

Den eksisterende ordning med byttecontainer i Containerhaven ophører. I forbindelse med de nye COVID-19 restriktioner lukkede byttecontaineren den 9. december 2020.

Opsamlingsenhederne vil være bemandede alle ugens 7 dage mellem kl. 12.00 og 16.00, hvor det er muligt at indlevere effekter.

På billedet ses formand for Norfors Morten Slotved, Tina Donnerborg - Røde Kors, Dorthe Egede Hansen - Kirkens Korshær og Karina Skovhauge - Folkekirkens Nødhjælp.